Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Reteta culinara Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

 

Zilele trecute Rocsi ne făcea poftă cu ai ei cartofi apetisanți și ne întreba cine rezistă tentației. Eu n-am rezistat și am pregătit rețeta. N-am avut sos barbeque și nici roșii uscate, dar au ieșit la fel de delicioși. Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici! :-* Cine rezistă tentației? Noi i-am servit cu o friptură de purcel, pe care am pregătit-o în tava de fontă câștigată recent la concursul de Paște. A ieșit delicioasă și friptura.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
1 kg cartofi noi (de preferat mai mici) sare piper boia de ardei dulce rozmarin uscat 2 linguri ulei de măsline usturoi pudră 2 căței de usturoi 50 g bacon 2 linguri parmezan

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o paleta (sau cu mâinile), ca să se amestece bine toate. Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi cartofii, iar deasupra pui baconul tăiat feliuțe și usturoiul curățat și tăiat feliuțe. Introduci tava în cuptorul încins, la 190-200 de grade, pentru 40 de minute. După 25 de minute, setezi funcția grill. Dacă nu aveți această funcție, atunci întorci cartofii. Când sunt gata, îi scoți din cuptor, îi pui pe o farfurie și presari parmezanul.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • usturoi pudră
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g bacon
  • 2 linguri parmezan

Categorii

Retete similare