Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
Reteta culinara Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
Zilele trecute, Rocsi ne-a ademenit cu cartofii ei apetiși și ne-a întrebat cine a rezistat tentației. Nu am rezistat si am pregatit reteta. Nu am avut sos barbeque sau roșii uscate la soare, dar au ieșit la fel de delicioase. Multumesc pentru idee Rocsi! Pupici! : - * Cine rezista tentatiei? Le-am servit cu o friptură de porc, pe care am pregătit-o în tava din fontă câștigată recent la concursul de Paște. Friptura a iesit si ea delicioasa.
1 kg cartofi noi (de preferință mai mici) sare piper paprika rozmarin uscat 2 linguri ulei de masline praf de usturoi 2 catei de usturoi 50 g bacon 2 linguri parmezanCurățați cartofii, spălați-i și ștergeți-i cu prosoape de hârtie. Daca sunt mai mari, taiati-le in jumatate, lasati-le intregi pe cele mici. Se presară sare, piper, rozmarin, boia de ardei, se adaugă uleiul de măsline, pudra de usturoi și se amestecă bine cu o spatulă (sau cu mâinile) pentru a amesteca totul bine. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati cartofii, iar deasupra puneti baconul feliat si usturoiul curatat si feliat. Dați tava la cuptorul încins la 190-200 de grade pentru 40 de minute. După 25 de minute, setați funcția grătar. Dacă nu aveți această funcție, atunci returnați cartofii. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le punem pe o farfurie si presaram parmezan.
Ingrediente Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
sare
piper
boia de ardei dulce
rozmarin uscat
2 linguri ulei de măsline
usturoi pudră
2 căței de usturoi
50 g bacon
2 linguri parmezan