Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Reteta culinara Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

 

Zilele trecute, Rocsi ne-a ademenit cu cartofii ei apetiși și ne-a întrebat cine a rezistat tentației. Nu am rezistat si am pregatit reteta. Nu am avut sos barbeque sau roșii uscate la soare, dar au ieșit la fel de delicioase. Multumesc pentru idee Rocsi! Pupici! : - * Cine rezista tentatiei? Le-am servit cu o friptură de porc, pe care am pregătit-o în tava din fontă câștigată recent la concursul de Paște. Friptura a iesit si ea delicioasa.

1 kg cartofi noi (de preferință mai mici) sare piper paprika rozmarin uscat 2 linguri ulei de masline praf de usturoi 2 catei de usturoi 50 g bacon 2 linguri parmezan

Curățați cartofii, spălați-i și ștergeți-i cu prosoape de hârtie. Daca sunt mai mari, taiati-le in jumatate, lasati-le intregi pe cele mici. Se presară sare, piper, rozmarin, boia de ardei, se adaugă uleiul de măsline, pudra de usturoi și se amestecă bine cu o spatulă (sau cu mâinile) pentru a amesteca totul bine. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati cartofii, iar deasupra puneti baconul feliat si usturoiul curatat si feliat. Dați tava la cuptorul încins la 190-200 de grade pentru 40 de minute. După 25 de minute, setați funcția grătar. Dacă nu aveți această funcție, atunci returnați cartofii. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le punem pe o farfurie si presaram parmezan.

Ingrediente Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)

sare

piper

boia de ardei dulce

rozmarin uscat

2 linguri ulei de măsline

usturoi pudră

2 căței de usturoi

50 g bacon

2 linguri parmezan

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ