Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Reteta culinara Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

 

Cum imi place leurda, in fiecare primavara o folosesc in mai multe preparate pentru a-i simti gustul deosebit. Asa ca acum vreo doua saptamani am facut si acesti cartofi picante, in care am folosit atat leurda cruda, la servire, cat si la gatit, si aveam langa lapte acru, care sa "taie" putin incins. Dar acești cartofi condimentați pot fi asociați și cu o porție de carne slabă, de preferință fiartă.

5-6 cartofi roz 1 leurdă link 2 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingura de mustar clasic 1-2 linguri de pasta de tomate 1/2 lingurita sare extra fina 1/2 lingurita zahar tos piper oregano condimente pentru cartofi ardei iute rozmarin 2 linguri susan

Leurda spala bine, sub un jet de apa rece, stropi, taie si lasa de asteptat.

Curățați cartofii, spălați și tăiați cubulețe.

Se prepara o marinada din: pasta de rosii, mustar, sare, zahar, ulei de floarea soarelui, piper, ardei iute, condimente pentru cartofi si rozmarin. Adaugati apoi cartofii in aceasta marinada, bine amestecati si presarati jumatate din cantitatea de leurda.

Presaram pesmet intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei, apoi punem cartofii care au stat cateva minute in marinada. Se presară apoi semințele de susan, se acoperă oala cu un capac și se coace la foc mediu timp de 20 de minute. După acest timp, dați capacul și lăsați cartofii la cuptor pentru încă 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.

Se scoate apoi tava din cuptor si cartofii pot fi serviti imediat ca atare, alaturi de leurda cruda proaspata si lapte acru (iaurt) sau ca garnitura pentru o bucata de saramura.

Ingrediente Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

5-6 cartofi roz

1 legătură de leurdă

2 linguri de pesmet

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

1 lingură de muștar clasic

1-2 linguri de pastă de tomate

1/2 linguriță de sare extrafină

1/2 linguriță de zahăr tos

piper

oregano

condimente pentru cartofi

chilli

rozmarin

2 linguri de susan

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar