Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Reteta culinara Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Timp de preparare
90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

 

Cum îmi place leurda, în fiecare primăvară o folosesc în câteva feluri de mâncare, pentru a simți gustul ei deosebit. Așa că în urmă cu vreo două spătămâni am făcut și acești cartofi picanți, în care am folosit atât leurdă crudă, la servire, cât și la gătit, iar alături am avut lapte acru, care ”să taie” puțin iuțeala. Dar acești cartofi picanți se pot asocia și cu o porție de carne slabă, de preferință fiartă.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
5-6 cartofi roz 1 legătură de leurdă 2 linguri de pesmet 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui 1 lingură de muștar clasic 1-2 linguri de pastă de tomate 1/2 linguriță de sare extrafină 1/2 linguriță de zahăr tos piper oregano condimente pentru cartofi chilli rozmarin 2 linguri de susan

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru cartofi și rozmarin. Se adaugă apoi cartofii în această marinadă, bine omogenizată și se presară o jumătate din cantitatea de leurdă.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei se presară pesmet, după care se pun cartofii care au stat câteva minute în marinadă. Apoi se presară susanul, se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute. După acest interval de timp se ia capacul și se mai lasă cartofii în cuptor încă 15-20 minute, până ce se rumenesc ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și cartofii pot fi serviți imediat ca atare, cu leurdă proaspătă crudă și cu lapte acru (iaurt) alături sau ca garnitură la o bucată de carne rasol.

Ingrediente

  • 5-6 cartofi roz
  • 1 legătură de leurdă
  • 2 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1-2 linguri de pastă de tomate
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • oregano
  • condimente pentru cartofi
  • chilli
  • rozmarin
  • 2 linguri de susan

Categorii

Retete similare