Cartofi prajiti, aurii si crocanti

Prajiti perfect, aurii si crocanti la exterior, dar fragezi si cremosi la interior, cartofii prajiti sunt mici placeri vinovate. Cartofii prajiti sunt unul dintre cele mai banale preparate, si totusi, nu ies chiar mereu la fel, mai ales atunci cand sunt facuti de altcineva. Afla de la noi cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti la tine acasa si nu vei mai fi niciodata dezamagit de rezultat.

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cartofi prajiti, aurii si crocanti

Decojiti si taiati cartofii sub forma de bete.

Puneti-i in apa timp de 5 minute, asa vor pierde amidon si vor deveni mai crocanti. Apoi se usuca bine intr-un prosop.

Se prajesc pentru prima oara timp de 8 minute (daca puteti, reglati friteuza la temperatura 140° C). Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.

Apoi gatiti-i din nou 8 minute (de data aceasta la 180° C). Scoateti-i si sarati-i.

Gata!

Ingrediente Cartofi prajiti, aurii si crocanti

700 gr cartofi

ulei de prajit

sare

Categorii