Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Prajiti perfect, aurii si crocanti la exterior, dar fragezi si cremosi la interior, cartofii prajiti sunt mici placeri vinovate. Cartofii prajiti sunt unul dintre cele mai banale preparate, si totusi, nu ies chiar mereu la fel, mai ales atunci cand sunt facuti de altcineva. Afla de la noi cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti la tine acasa si nu vei mai fi niciodata dezamagit de rezultat.
Instructiuni de preparare Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Decojiti si taiati cartofii sub forma de bete.
Puneti-i in apa timp de 5 minute, asa vor pierde amidon si vor deveni mai crocanti. Apoi se usuca bine intr-un prosop.
Se prajesc pentru prima oara timp de 8 minute (daca puteti, reglati friteuza la temperatura 140° C). Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.
Apoi gatiti-i din nou 8 minute (de data aceasta la 180° C). Scoateti-i si sarati-i.
Gata!