Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi
Reteta culinara Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi
În perioadele de post facem feluri de mâncare simple, ușoare, sănătoase, economice și gătite rapid, pentru că legumele nu au nevoie de preparare termică îndelungată. În plus, normele stricte ale tradiției religioase notau faptul că mâncarea trebuie să fie doar fiartă, fără ulei, fără prăjire, fără zahăr și dulciuri, dar noi facem ce putem și ce ne place. Am făcut, săptămâna trecută acești cartofi rumeniți, cu ceapă verde și usturoi și tare buni au mai fost...! Aceasta este o sugestie pentru un meniu de post, nu o rețetă revoluționară.
INGREDIENTE
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă.
Cât timp fierb cartofii, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se face un mujdei fin de usturoi. Se curăță usturoiul, se spală, se pisează fin și se mixează cu un praf de sare, ulei de floarea soarelui, adăugat puțin câte puțin. Când mujdeiul ia volum, se adaugă 1-2 picături de oțet alimentar. Se mixează mujdeiul până ce arată ca o maioneză.
Când cartofii au fiert, se strecoară și se rumenesc frumos, la foc mediu, în ulei suficient și la foc mic, spre mediu.
Când cartofii s-au rumenit frumos și uniform se pun într-un bol, uns în prealabil cu mujdeiul de usturoi. Se agită ușor cartofii în bol, pentru a se îmbiba cu mujdeiul distribuit pe pereții vasului, fără a se sfărâma.
Se presară ceapa verde tăiată rondele peste cartofii rumeniți, se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Se amestecă ușor cartofii și se servesc imediat.
Se poate asocia acestui preparat o salată de sezon, răcoritoare.
Ingrediente Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi
6-8 cartofi roz
2-3 fire de ceapă verde
3-4 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui
2 picături de oțet alimentar, pentru mujdei
sare
piper
boia de ardei dulce