Cartofi și ciuperci în stil italian

Reteta culinara Cartofi și ciuperci în stil italian din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Cartofi și ciuperci în stil italian

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi și ciuperci în stil italian

 

O garnitură gustoasă, cu brânză Grana Padano și mozzarella, ce se poate pregăti alături de un grătar sau friptura preferată, pentru o cină în familie.

 

INGREDIENTE
630 g cartofi, 60 g brânză Grana Padano, 70 g brânză mozzarella, 50 ml ulei de măsline, ½ linguriță oregano uscat, ½ linguriță busuioc uscat, Sare, după gust, 1 cățel de usturoi, 12 ciuperci, 30 g unt, 1 fir de usturoi verde (pentru decor)

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 30-35 min

Porţii: 4

Mod de preparare:

Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai multe ape.

Într-un castron se pune uleiul, se dă un cățel de usturoi pe răzătoare, cât mai fin, se adaugă mirodenii și sare. Se adaugă și cartofii feliați și se amestecă toate.

Se curăță ciupercile de pielițe și piciorușe, se spală delicat și se răsfiră pe o tavă cu foaie de copt. Se adaugă și piciorușele de la ciuperci în tavă. Se adaugă în fiecare ciupercuță un cub mic de unt.

Pe un șervet de hârtie se rad brânza Grana Padano și mozzarella. Se presară o mână de brânzeturi peste ciuperci. Restul de brânzeturi se adaugă în bolul cu cartofi și se amestecă.

Se răsfiră și cartofii pe o altă tavă cu foaie de copt.

Se dau cele două tăvi la cuptor, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până se rumenesc. Se pot ține 2 tăvi deodată în cuptor, punând ciupercile mai sus, cartofii mai jos, apoi țineți focul mic, să nu se ardă.

Pentru decor, eu am tăiat un fir de usturoi verde, rondele.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/cartofi-si-ciuperci-in-stil-italian.html

Ingrediente Cartofi și ciuperci în stil italian

630 g cartofi,

60 g brânză Grana Padano,

70 g brânză mozzarella,

50 ml ulei de măsline,

½ linguriță oregano uscat,

½ linguriță busuioc uscat,

Sare, după gust,

1 cățel de usturoi,

12 ciuperci,

30 g unt,

1 fir de usturoi verde (pentru decor)

Categorii

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne - Cum se prepara Lahmacun - Reteta turceasca de ape

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara aceste Plăc

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitiv

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară - Cum se prepara aceasta Tart

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși - Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezis

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă - Cum se prepara ace

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană - Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta s

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor - Cum se prepara Guacamole - Pate de avoca