Cartofi și sparanghel verde

Reteta culinara Cartofi și sparanghel verde din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Cartofi și sparanghel verde

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi și sparanghel verde

 

O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! ;) În zilele de post untul se scoate din ingrediente! ;) Se folosește unt vegetal! ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g, Sparanghel verde de România cca. 500 g, Unt cca. 50 g, Ulei de măsline cca. 100 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinaat 1 linguriță, Rozmarin 2-3 crenguțe.

Cartofii se spală și se pun la fiet în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit.

După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi se curăță de coajă.

Într-un vas wok se pun untul și uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă cartofii întregi, sparanghelul curățat, sarea, piperul și crenguțele de rozmarin, se la să la gătit cca. 15 minute acoperit, amestecându-se din când în când. Recomand, amestecarea cu capacul pus, prin răsturnare, așa ca Bucătarii ;) nu cu lingura :D

După ce s-au rumenit cartofii și aburit sparanghelul, se oprește focul, se servesc ca atare în timpul postului, sau alături de preparate din carne, ca și garnitură!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Cartofi și sparanghel verde

Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g, Sparanghel verde de România cca. 500 g, Unt cca. 50 g, Ulei de măsline cca. 100 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinaat 1 linguriță, Rozmarin 2-3 crenguțe.

Categorii