Instructiuni de preparare
Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata
Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac, calind 2 catei de usturoi, intr-un pic de ulei de masline, apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata cubulete mici, se adauga pireul de spanac, se adauga si un pic de apa, se potriveste de sare si condimente dupa gust si se lasa sa clocoteasca pana se leaga bine. Se lasa sa se raceasca. Se prepara umplutura de carne, calind intr-un pic de ulei afumatura ramasa, cu rondele subtiri de morcov, apoi se aduga carnea tocata si se condimenteaza si se potriveste de sare, se lasa sa fiarba bine pana scade tot sucul lasat. Se adauga verdeata tocata fin. Cartofii calzi inca, se taie in 2 jumatati egale, se scobesc cu o lingurita, lasand un perete de cartof cam de 1 cm. Se asaza jumatatile de cartof, cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie de copt, apoi punem cate o lingura de piure de spanac, deasupra cate o lingura de umplutura de carne tocata, se presara cascaval ras deasupra, se sparge cate un ou de prepelita si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!