Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac, calind 2 catei de usturoi, intr-un pic de ulei de masline, apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata cubulete mici, se adauga pireul de spanac, se adauga si un pic de apa, se potriveste de sare si condimente dupa gust si se lasa sa clocoteasca pana se leaga bine. Se lasa sa se raceasca. Se prepara umplutura de carne, calind intr-un pic de ulei afumatura ramasa, cu rondele subtiri de morcov, apoi se aduga carnea tocata si se condimenteaza si se potriveste de sare, se lasa sa fiarba bine pana scade tot sucul lasat. Se adauga verdeata tocata fin. Cartofii calzi inca, se taie in 2 jumatati egale, se scobesc cu o lingurita, lasand un perete de cartof cam de 1 cm. Se asaza jumatatile de cartof, cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie de copt, apoi punem cate o lingura de piure de spanac, deasupra cate o lingura de umplutura de carne tocata, se presara cascaval ras deasupra, se sparge cate un ou de prepelita si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

Ingrediente Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

5-6 cartofi mari

200 g spanac tocat fin(piure)

100 g afumatura(ciolan afumat)

ulei de masline

2 catei de usturoi

sare

condimente

200 g carne tocata de curcan

1 morcov mic

patrunjel verde

100 g cascaval ra

oua de prepelita

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar