Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor
De mult timp voiam să fac niște cartofi umpluți la cuptor și aveam diferite variante de umpluturi, dar astăzi m-am decis să-i umplu cu telemea de vaci, pentru că asta aveam în frigider. Cred că sunt la fel de buni cu brânză de burduf, dar ceea ce i-a făcut mai buni și mai aspectuoși decât am mai văzut, a fost nu doar smântâna adăugată în compoziție, cât mai ales cașcavalul cu care i-am decorat minimal. Din 3-4 ingrediente se poate prepara un meniu frugal, sau o garnitură de excepție, lângă o friptură. N-am preparat decât 5 cartofi, pentru consum imediat, pentru că așa sunt buni, proaspăt scoși din cuptor...
Ingrediente Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor
5 cartofi roz medii
100 grame de telemea de vaci
2 linguri încărcate de smântână grasă
Pentru decor:
2-3 felii de cașcaval
cîteva rondele de ardei capia
Pentru servit:
smântână