Cartofi wedges reteta simpla si rapida

Cartofi wedges reteta simpla si rapida - Cum se prepara Cartofi wedges reteta simpla si rapida

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi wedges reteta simpla si rapida

 

Afla cum sa prepari cei mai crocanti si gustosi cartofi wedges, perfect rumeniti la cuptor sau prajiti. O reteta simpla si rapida, ideala ca garnitura sau gustare. Descopera trucuri pentru a obtine Cartofi wedges reteta simpla si rapida crocanti la exterior si moi la interior, plini de arome savuroase!

Ingrediente Cartofi wedges reteta simpla si rapida 1 kg cartofi cu coaja subtire (ideali cartofii rosii sau albi) 3 linguri de ulei de masline 1 lingurita de boia dulce sau afumata 1 lingurita de usturoi pudra 1/2 lingurita de cimbru uscat Sare si piper dupa gust Optional: parmezan ras pentru servit Sosuri la alegere (ketchup, maioneza, sos de usturoi)

Cum se prepara Cartofi wedges reteta simpla si rapida

Pregatirea cartofilor: Spala bine cartofii sub jet de apa rece, apoi taie-i in felii groase, de aproximativ 1 cm grosime, pastrand coaja pentru un plus de crocanta. Usuca-i bine cu un prosop de bucatarie. Condimentarea cartofilor: Intr-un bol mare, amesteca uleiul de masline cu boia, usturoi pudra, cimbru, sare si piper. Adauga cartofii si amesteca bine pana cand fiecare bucata este acoperita uniform cu amestecul de condimente. Coacerea cartofilor: Preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza cartofii intr-un singur strat pe o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa nu se suprapuna. Coace-i timp de 30-35 de minute, intorcandu-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform. Cartofii sunt gata cand devin aurii si crocanti la exterior. Servirea: Scoate cartofii wedges din cuptor si, daca doresti, presara parmezan ras deasupra. Serveste-i calzi, alaturi de un sos de usturoi sau tzatziki. Recomandam si cartofi gratinati cu gorgonzola

 

Ingrediente Cartofi wedges reteta simpla si rapida

Ingrediente Cartofi wedges reteta simpla si rapida

1 kg cartofi cu coaja subtire (ideali cartofii rosii sau albi)

3 linguri de ulei de masline

1 lingurita de boia dulce sau afumata

1 lingurita de usturoi pudra

1/2 lingurita de cimbru uscat

Sare si piper dupa gust

Optional: parmezan ras pentru servit

Sosuri la alegere (ketchup, maioneza, sos de usturoi)

Categorii