Cassoulet

Timp de preparare 6 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 * Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. * Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale. * Scurge fasolea si pastreaza apa. * Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte. * Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii. * Scoate carnatii pe o farfurie. * In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie. * Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure. * Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) * Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor). * Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender. * Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole * Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea. * Pastreaza la frigider o cana din lichid * Pune totul la cuptor pentru o ora * Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora * Raceste si da la frigider peste noapte Ziua 3 * Incalzeste cuptorul la180 C (mediu) * Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider * Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.

Ingrediente Cassoulet

* 2 pulpe confit de canard

* 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati

* 500 g carne de porc grasa (spata

burta

sau altceva) taiata in patru

* 1 foaie de dafin

2 crengute de patrunjel

* Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)

* 4 cepe, rondele

* 3 catei de usturoi

taiati felii

* 150 g bacon

felii subtiri

* 10 linguri din grasimea de la confit de canard

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca