Cassoulet

Timp de preparare 6 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 * Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. * Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale. * Scurge fasolea si pastreaza apa. * Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte. * Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii. * Scoate carnatii pe o farfurie. * In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie. * Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure. * Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) * Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor). * Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender. * Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole * Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea. * Pastreaza la frigider o cana din lichid * Pune totul la cuptor pentru o ora * Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora * Raceste si da la frigider peste noapte Ziua 3 * Incalzeste cuptorul la180 C (mediu) * Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider * Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.

Ingrediente Cassoulet

* 2 pulpe confit de canard

* 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati

* 500 g carne de porc grasa (spata

burta

sau altceva) taiata in patru

* 1 foaie de dafin

2 crengute de patrunjel

* Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)

* 4 cepe, rondele

* 3 catei de usturoi

taiati felii

* 150 g bacon

felii subtiri

* 10 linguri din grasimea de la confit de canard

Categorii