Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Este o reteta franceza, adaptata putin la gusturile noastre.
INGREDIENTE
Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.
Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am taiat bucati mai mici). Apoi le scoatem.
In acelasi ulei de masline punem ceapa tocata marunt, morcovul rondele, foaia de dafin, cimbrul verde tocat marunt, apoi adaugam carnatul afumat rondele, ardeiul iute, baconul si el taiat bucati mai mari. Lasam sa se caleasca bine, apoi cand capata o culoare mai rumenie, punem rosiile tocate si ele marunt, pasta de rosii, apoi usturoiul.
Adaugam carnea si carnatul, apoi stropim cu paharul cu vin alb. Lasam la foc mare sa scada vinul si adaugam apoi apa de la fasole. Condimentam cu sare, piper, chimen, boia, ierburi de provence-si lasam sa fiarba acoperit, pana cand carnea e fiarta.
Cand carnea e gata, adaugam fasolea uscata (deja fiarta si scursa), adaugam apa daca e nevoie, amestecam cu grija, mai dam cateva clocote si stingem focul. Lasam acoperit putin sa se intrepatrunda aromele.
Servim cu orez alb alaturi sau doar cu paine.
Ingrediente Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Fasole alba uscata boabe (cca 150gr)
carnat afumat
bacon
4 carnati proaspeti (tip argentinieni)
1 pulpa de pui (intreaga)
1 ceapa
1 morcov
4 catei de usturoi
ulei de masline
sare, piper alb, dafin, cimbru, ierburi de provence,chimen macinat,
chilli picant (sau sos picant)
1-2 rosii moi (sau din conserva)
2-3 linguri pasta de rosii
1 pahar vin alb