Cataif cu nuca
Reteta culinara Cataif cu nuca din categoria Prajituri. Cum sa faci Cataif cu nuca
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cataif cu nuca
Am găsit cei mai subțiri tăiței, numiti tăiței de nuntă. Par potrivite pentru acest desert.
Umplutura: macinati nucile, amestecati cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (eu am pulverizat de 10 ori). Am gasit apa de trandafiri cu spray si am gustat-o inainte, sa vad cat de puternica este aroma.
Sirop: se fierbe apa cu scortisoara, iar cand da in clocot se stinge focul. Acum adauga apa de trandafiri (eu am pulverizat de 10 ori) si 4 lg miere de salcam.
Fidea (nu se fierbe!) Se zdrobesc manual si se amesteca cu untul topit. Împărțiți compoziția în 2. Pregătiți o tavă cu dimensiunea de 26x17 cm, puneți hârtie de copt, apoi jumătate din tăiței, apăsând cu lingura, din loc în loc, până se întinde în toată tava. Puneti umplutura si urmati restul taiteilor cu unt (presand cu o lingura pe fiecare strat). Coacem 10 minute in cuptorul preincalzit, apoi intoarcem tava si mai lasam 10 minute. Verifica din cand in cand, pentru ca ard repede!
Scoatem tava din cuptor, adaugam siropul cu oja, din loc in loc (pentru ca taiteii se vor misca in contact cu lichidul). Lăsați să se absoarbă 10-20 de minute, apoi tăiați bucățile după cum doriți. Turnați 2 kg de miere pe ultimul strat și pulverizați apa de trandafiri (de 10 ori).
Se lasa la racit si se da la frigider, pana se intareste compozitia (câteva ore). Tăiați din nou, înainte de servire.
Ingrediente Cataif cu nuca
250 g taitei subtiri
100 g unt topit
Umplutura:
250 g nuca macinata
60 g zahar
75 g unt topit
apa trandafiri
Sirop:
300 ml apa
4 lg miere salcam
apa trandafiri
1/2 lg-ta scortisoara
Alte ingrediente:
2 lg miere salcam
apa trandafiri