Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat
Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat - Cum se prepara Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat
Descoperă rețeta delicioasă de prăjitură răsturnată cu pere, un desert savuros și ușor de preparat. Bucură-te de combinația perfectă între perele caramelizate și un blat pufos, ideal pentru orice ocazie specială sau ca o răsfățare dulce de zi cu zi. Pentru aceasta Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, unt, pere.
Ingrediente Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:
125 g zahăr 5 ouă 125 g făină 1 plic zahăr vanilat 1 linguriță esență de lămâiePentru caramel:
60 g unt 125 g zahăr 4-5 pereCum se prepara Prăjitura răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul în 2-3 tranșe, până când compoziția devine tare, spumoasă și albicioasă. Adăugați zahărul vanilat, esența de lămâie și gălbenușurile. Încorporați treptat făina, amestecând ușor cu o spatulă.
Spălați bine perele și tăiați-le în două. Scobiți cu o linguriță sau un cuțit mic mijlocul jumătăților de pere, pentru a îndepărta semințele și părțile tari.
Puneți zahărul direct în tava pentru prăjitură, acoperită cu o foaie de copt. Puneți peste zahăr bucățele de unt din loc în loc. Apoi așezați deasupra perele, cu fața în jos.
Turnați aluatul peste perele așezate în tavă și întindeți uniform pe toată suprafața tăvii. Puteți scutura ușor recipientul pentru ca aluatul să pătrundă bine printre bucățile de pere de dedesubt.
Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
După ce prăjitura s-a copt, lăsați-o să se răcească ușor, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou, astfel încât perele caramelizate să fie deasupra.
ncearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.
Poftă bună!
Ingrediente Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat
125 g zahăr
5 ouă
125 g făină
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță esență de lămâie
60 g unt
125 g zahăr
4-5 pere