Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Reteta culinara Caviar de vinete /caviar d'aubergine din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Aceasta reteta este una din retetele traditionale ale regiunii de sud vest a Frantei, Occitanie . Este bucataria provensala, mediteraneana, cu aroma de masline, ierburi aromate…..la ei gasim celebrele tapenade, anchoiade, caviar de vinete, toate cu o textura lejera si aromate , antreuri reci perfecte pentru tartinat pe rondele de bagheta intr-o seara calda de vara alaturi de un vin racoros. Puteti sa gasiti reteta si in combinatii cu pulpa de rosii, iaurt, ceapa tocata fin, ierburi aromate in diverse combinatii dar azi va prezint reteta clasica.
Ingrediente Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Avem nevoie de
3 vinete mari coapte si taiate pe jumatate pe lungime,
o lingura ulei masline,
o lingura suc proaspat stors de lamaie,
sare,
2 catei de usturoi zdrobiti.