Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Nu pot descrie in cuvinte ce faina este prajitura! E cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale!

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

 

Zilele trecute postase Simona niste poze cu o prajitura de post. Arata senzational si am rugat-o sa imi dea si mie reteta. Blatul este asemanator cu cel de negresa, foarte bun si umed, iar crema de portocale este senzationala. Nu pot descrie in cuvinte ce faina este prajitura! E  cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale! La ea se vede mai frumos crema, pentru ca a pus si frisca de post mixata, insa eu nu am gasit frisca de post si am facut-o simpla, dar tot este o reteta senzationala. Va recomand sa coaceti foile separat, pentru ca sunt foarte fragede si daca coaceti blatul intreg, riscati sa se faramiteze cand taiati foile. Simona spunea sa le insiropez, dar eu zic ca nu este nevoie deloc! Multumesc mult Simona pentru reteta, chiar am sa o pregatesc mereu in post, pentru ca este cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale! 💗

Ingrediente pentru Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Pentru blat:

2 cani apa minerala (cana de 200 ml) 2 cani zahar 1 cana ulei 3 cani faina 50 gr cacao 2 lingurite esenta de rom 1 lingurita bicarbonat 3 linguri zeama de lamaie un praf de sare

Pentru crema de portocale:

1 litru suc natural de portocale 8 linguri pline cu gris 1/2 cana zahar 1-2 lingurite esente de portocale sau vanilie

Preparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si esenta. Faina cernuta o incorporati treptat, amestecati cu un tel. Adaugati si cacaua cernuta. Puneti bicarbonatul si peste turnati zeama de lamaie, apoi amestecati totul. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15-17 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si coaceti si celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca.

Crema de portocale: Intr-o cratita puneti sucul de portocale, grisul si zaharul. Amestecati bine cu un tel, puneti crema pe foc, focul sa fie la mic. Amestecati continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Crema rece o mixati putin, impreuna cu esenta dorita, pana devine spumoasa. In tava in care ati copt foile, puneti folie, hartie de copt si montati prajitura. Asezati o foaie, jumatate din crema, nivelati, foaie, restul de crema, nivelati si ultima foaie. Apasati usor cu mainile. Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece pana a doua zi. Se portioneaza, se decoreaza si se serveste. Puteti sa ii faceti si o glazura de ciocolata, dar eu am preferat fara!

Pofta buna!

O alta varianta pentru un desert de post, la fel de delicios, gasesti aici - Desert prajitura tavalita de post dar si aici Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Cu siguranta nu dai gres nici daca incerci Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Ingrediente Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

2 cani apa minerala (cana de 200 ml)

2 cani zahar

1 cana ulei

3 cani faina

50 gr cacao

2 lingurite esenta de rom

1 lingurita bicarbonat

3 linguri zeama de lamaie

un praf de sare

1 litru suc natural de portocale

8 linguri pline cu gris

1/2 cana zahar

1-2 lingurite esente de portocale sau vanilie

Categorii