Ceafa de porc in sos alb servita cu cus-cus cu menta si rodie
Reteta culinara Ceafa de porc in sos alb servita cu cus-cus cu menta si rodie din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Ceafa de porc in sos alb servita cu cus-cus cu menta si rodie
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ceafa de porc in sos alb servita cu cus-cus cu menta si rodie
Fiind sezon de gratar, intotdeauna exista carne la gratar pe care nu iti place sa o mananci a doua zi – acum avem niste ceafa de porc la gratar. I-am făcut un sos de smântână și o garnitură de cușcuș – s-a dovedit a fi un deliciu.
3-4 buc. ceafă de porc dezosată la grătar un dovlecel 1 ceapă 1 ardei gras 200 ml smantana de gatit 2 lingurite sos de usturoi Ulei Sare Curatam si tocam legumele taiate cubulete. Încinge 2 linguri de ulei și adaugă ceapa. Dupa ce se inmoaie, punem ardeii si dovleceii si lasam sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga smantana de gatit, se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, apoi se pune sosul de usturoi si ceafa taiata cubulete. Se mai lasa cateva minute pe foc apoi se serveste cu cuscus cu menta si rodie - preparat astfel: https://m.bucataras.ro/retete/cuscus-cu-menta-si-rodie-95530.html Pofta buna !Ingrediente Ceafa de porc in sos alb servita cu cus-cus cu menta si rodie
3- 4 buc. ceafa de porc fara os la gratar
un dovlecel
1 ceapa
1 ardei gras
200 ml smantana de gatit
2 lingurite mujdei usturoi
Ulei
Sare