Ceafa de porc inabusita

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ceafa de porc inabusita

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa inca 5’, adaugam berea, palinca si sosul de rosii. Punem toate condimentele de mai sus, asezonam , acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc mic. Daca nu aveti capac la tigaie, puteti acoperi cu o folie de aluminiu. Dupa 45’, intoarcem bucatile de carne si mai lasam pe foc, inca 15’ timp in care va scadea si sosul. Astfel obtinem o carne foarte frageda si aromata, pe care eu am servit-o impreuna cu cartofi copti la tava si castraveciori acri. Pofta buna!

Ingrediente Ceafa de porc inabusita

1kg ceafa de porc

7 catei usturoi

1 cepa mare

150ml bullion

250ml bere

50ml palinca(optional)

50ml ulei

4-5 fire cimbru proaspat

3-4 fire busuioc proaspat

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita mustar

½ lingurita vegeta

Un varf de cutit boia dulce

Sare

Piper

Categorii