Chakchouka

Astazi va facem cunoscut un preparat din Magreb: Chakchouka! Un amestec de rosii, ardei si condimente in care veti sparge oua care se care vor gati in aceasta tocana. O mancare vegetariana bogata in arome si culori :-) Nu veti rata nimic datorita explicatiilor / fotografiilor noastre si a videoclipului!

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chakchouka

Curatati si tocați ceapa. Scoateti semintele din ardei si taiati-i in cubulete. Taiati rosiile in cubulete.

Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline si caliti ceapa tocata.

Cand devine translucida, adaugați ardeii, patrunjelul tocat si jumătatea din coriandru tocat. Se acopera si se gateste aproximativ 10 minute.

Adaugati condimentele, amestecati, apoi adaugati rosiile. Lasati sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mediu.

Spargeti ouale in 4 locuri din tigaie, acoperiti si gatiti.

Se presara cu restul de coriandru tocat si se serveste! Pofta buna!

Ingrediente Chakchouka

1 ceapa

1 ardei rosu

1 ardei galben

1 ardei verde

4 rosii mari

6 tulpini de patrunjel

8 tulpini de coriandru

2 lingurite chimion

2 lingurite de boia dulce

1 praf de piper de Cayenne (optional)

1 tulpina de cimbru (optional)

4 oua

Sare

Piper

ulei de masline

Categorii