Chebe (Kibbeh)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chebe (Kibbeh)

Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa. Se lasa la rece, impreuna cu carnea cel putin o ora. Se da carnea prin tocator de doua ori pina ajunge foarte fina. Se da si ceapa prin tocator si se amesteca cu carnea, cu griul spart, sarea, piperul, si "toate condimentele". Se fac niste mingiunte care se preseaza pina ajung ca niste discuri. Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc.Se servesc calde sau reci, sau chiar crude (fara sa fi prajite, direct din frigider cu numele de chebbe naie)

Ingrediente Chebe (Kibbeh)

2 cesti de griu spart (nu germeni de griu se gaseste la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu numele de burgul-acelasi ingredient care se foloseste si la tabule)

800-900 grame de carne de oaie (miel) tocate

o ceapa

2 lingurite de sare

o lingurita de piper

o lingurita de "toate condimentele" (All Spice).

Categorii