Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

Reteta culinara Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

 

O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider. Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! ;) Spor și poftă bună! P.S. Nici aici n-am avut parte de poze artistice ptr prezentare! A făcut parte din meniul aniversar ptr TataZmeu ;) și cu musafirii nu te pui ;) :)))

Ouă 4 bucăți, Făină alba de grâu cca. 250 g, Praf de copt cu șofran 1 plic, Mozzarella cca. 200 g, Cașcaval ras cca. 150 g, Cubulețe bacon cca. 200 g, Ciuperci de pădure murate cca. 200g Ceapă verde 1 legătură, Castraveți murați feliați cca. 200 g, Anghinare conservată cca. 100 g, Sare de mare 1 linguriță, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Pentru topping: Baby morcov congelat cca. 100 g, Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.

Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește

În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

Ouă 4 bucăți, Făină alba de grâu cca. 250 g, Praf de copt cu șofran 1 plic, Mozzarella cca. 200 g, Cașcaval ras cca. 150 g, Cubulețe bacon cca. 200 g, Ciuperci de pădure murate cca. 200g Ceapă verde 1 legătură, Castraveți murați feliați cca. 200 g, Anghinare conservată cca. 100 g, Sare de mare 1 linguriță, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Pentru topping: Baby morcov congelat cca. 100 g, Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.

Categorii