Chec aperitiv cu dovlecel
Reteta culinara Chec aperitiv cu dovlecel din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Chec aperitiv cu dovlecel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chec aperitiv cu dovlecel
Mai intai spalam dovleceii si, daca doriti, il puteti curata de coaja. Il feliem cat mai subtire cu un cutit sau cu razatoarea. Bateți ouăle cu un praf de sare cu o furculiță.
Se adauga untul si laptele topit si racit. Se adauga apoi faina si praful de copt si se incorporeaza bine.
Adaugam dovlecelul si mararul tocate marunt si amestecam. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
Ingrediente Chec aperitiv cu dovlecel
1-2 dovlecei/ aprox.400 gr
3 oua
100- 110 gr faina
20 gr unt topit
50 ml lapte
1 lingurita praf de copt
marar verde
sare