Chec aperitiv cu ton
Reteta culinara Chec aperitiv cu ton din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Italia. Cum sa faci Chec aperitiv cu ton
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chec aperitiv cu ton
Rapidă și gustoasă, practică și economică, pâinea/checul cu ton (sau polpettone di tonno) este un clasic mereu apreciat. https://www.blogulluicatalina.com/2024/04/chec-cu-ton.html
3 ouă 1/2 lingurita praf de copt 1 conserva de ton cu ardei de Espelette- 110 gr 1 conserva de pastă/rillete de ton- 125 gr 80 g faina (low carb pentru mine) 170 ml lapte 80 g cascaval ras 1/4 ardei rosu 1 ceapă verde sare piperPreîncălziți cuptorul la 180°C.
Bateți ouăle. Adăugați tonul in conserva și pasta de ton.
Adăugați făina și praful de copt și amestecați.
Taiati ardeiul cubulete si tocati ceapa verde. Adaugati-le și amestecati.
Se incorporeaza apoi cascavalul ras, laptele, sare si piper.
Se toarnă într-o formă de chec unsă cu unt și se coace timp de 25 de minute.
Se serveste cald cu o salata verde.
Si rece este foarte bun servit ca aperitiv.
Ingrediente Chec aperitiv cu ton
3 ouă
1/2 lingurita praf de copt
1 conserva de ton cu ardei de Espelette- 110 gr
1 conserva de pastă/rillete de ton- 125 gr
80 g faina (low carb pentru mine)
170 ml lapte
80 g cascaval ras
1/4 ardei rosu
1 ceapă verde
sare piper