Chec cu cirese negre

Pe caldurile astea merg desertrile rapide , cu fructe, ca doar sunt din belsug! In loc de cirese amare (negre) se pot folosi afine!

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chec cu cirese negre

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat. Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie. Turnam aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul. Cernem faina intr-un bol impreuna cu praful de copt si o adaugam in 3 transe amestecului de mai sus, amestecand usor cu o paleta sau cu telul cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul. Preincalzim cuptorul la 180ºC si tapetam 2 tavi de cozonac (din acelea mai late dar nu foarte mari) cu hartie de copt. Se scot samburii la cirese apoi se lasa ciresele la scurs intr-o sita.

Turnam jumatate de compozitie in fiecare forma, apoi punem ciresele date prin faina deasupra. Se coace pana cand trece testul scobitorii. Este deosebit de parfumat si delicios! Pofta buna!

Ingrediente Chec cu cirese negre

2 checuri (forme mai mari):

8 oua

400 gr zahar

o lamaie

350 gr faina

180 ml ulei

1 praf de copt

1 praf de sare

300 gr cirese amare fara samburi

1 lingura de faina pentru cirese

Categorii