Chec cu fructe si bezea italiana

Un deser usor de executat dar cu un aspect si gust rafinat.

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chec cu fructe si bezea italiana

Oualele se separa si galbenusurile se amesteca cu uleiul adaugat lingura cu lingura, ca la maioneza. Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana spuma sta teapana pe paletele mixerului. In acest timp se pune la fiert apa cu zaharul pentru a se forma un sirop.

Se lasa la fiert cam 3-4 minute pana ce la suprafata siropului se formeaza o spuma alba.

Mixand in continuare in spuma de albusuri se toarna siropul de zahar in fir subtire, asa cald cum este. Se continua mixarea cam 5 minute pana ce spuma se aereaza bine si se si racoreste. (Turnand sirop de apa cu zahar peste spuma de albusuri obtinem bezeaua italiana.

Peste bezea se adauga galbenusurile amestecate cu ulei si se amesteca bine. La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu un tel sau cu o lingura – amestecare de jos in sus. Toata compozitia se toarna intr-o tava de chec care este unsa cu unt sau care a fost tapetata in prealabil cu hartie de copt. Eu am turnat un strat de compozitie, am adaugat cateva bucatele de nectarina, am mai turnat compozitie, iar am presarat bucatele de fructe si tot asa pana la final. Se da tava in cuptorul incins si se coace la 170 grade timp de 40 minute. Pentru siguranta se verifica cu scobitoarea pentru a fi siguri ca s-a facut.

Ingrediente Chec cu fructe si bezea italiana

4 oua,

200 g faina,

250 g zahar,

7 linguri ulei,

8 linguri apa si fructe (se poate face si simplu, fara fructe).

Ca fructe eu am folosit o nectarina taiata cubulete mici si vreo 10 zmeure.

Se pot folosi orice fructe, stafide, nuci sau chiar cacao.

Categorii