Umplutura vegetariana pentru curcan
Instructiuni de preparare Umplutura vegetariana pentru curcan
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Cepa si telina tocate se calesc in unt topit 10 minute. Se racesc si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin cu galbenusul. Jumatate din umplutura se pune deoparte pentru umplerea curcanului.
Cealalta jumatate se amesteca cu galbenusul si se modeleaza bile de marimea unei nuci care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptor 35 minute. Se servesc chiftelutele obtinute ca garnitura la curcanul umplut.
Umplutura pentru curcan cu smochine si castaneChiftelute cu cartof dulce, ciuperci si castaneLegume coapteVitel cu portocale si cartof dulceCurcan fript cu lamaie si cimbru.
Chiftele egiptenePlacinta de dovleacCalzone cu spanac si ciuperciBors rece de legumePui la cuptor cu portocale si ierburiLasagna cu ratatouilleChifle pufoasePlacinta cu carneSupa de fulgi de ovazPizza cu cartofi si ceapa.
Ingrediente Umplutura vegetariana pentru curcan
125 g unt,
2 cepe,
4 tije telina,
200 g pesmet,
125 g fulgi ovaz,
175 g alune tocate nesarate,
2 linguri cimbru proaspat,
coaja si zeama de la 1 lamaie,
½ lingurita chimen macinat,
2 oua + 1 galbenus,
ulei de masline.