Chec cu migdale si merisoare
Reteta culinara Chec cu migdale si merisoare din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Chec cu migdale si merisoare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chec cu migdale si merisoare
Am cam poftit o felie de tort aromat, asa ca m-am dus la dulapuri si la frigider sa vad ce ingrediente am si am pregatit doua prajituri! Am gasit o punga de migdale macinate, asa ca le-am incorporat in aceasta compozitie. Cu aroma de lamaie, merisoare, umeda, tot ce iti doresti pentru o prajitura delicioasa!
8 ouă 10 linguri de îndulcitor pudră (sau zahăr) 200 gr iaurt grecesc 100 ml ulei 130 gr migdale macinate 7 linguri de faina coaja rasa de lamaie suc de lămâie 1 praf de copt 3-4 linguri de afine 1 lingură plină de amestec de fructe uscate (opțional) 40 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor + 2 linguri lapte Fulgi de migdale Separați ouăle. Intr-un castron amestecam albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adăugați treptat îndulcitorul și amestecați până când bezeaua devine fermă. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul, se toarnă peste albușuri și se amestecă bine. Se amestecă iaurtul, apoi sucul de lămâie și coaja. Cerneți făina cu praful de copt. Încorporați treptat migdalele măcinate și făina, amestecând cu o paletă de silicon, cu încetinitorul. La final se pun merisoarele si amestecul de fructe uscate. Tapeteaza doua tavi de copt, 12/25 cm, cu hartie de copt. Asezati uniform compozitia de tort in cele doua tavi. Se dau prajiturile la cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute.Faceti testul cu scobitoarea, scoateti-le din cuptor cand sunt gata si lasati-le la racit. Topiți ciocolata cu lapte pe baie de aburi, puneți-o într-un castron cu vârf subțire. Se orneaza prajiturile reci cu ciocolata, iar deasupra se presara fulgi de migdale! Se lasa 10 minute deoparte sa se intareasca ciocolata, apoi se portioneaza si se serveste! Poftă bună!Ingrediente Chec cu migdale si merisoare
8 oua
10 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
200 gr iaurt grecesc
100 ml ulei
130 gr migdale macinate
7 linguri faina
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la o lamaie
1 praf de copt
3-4 linguri merisoare
1 lingura plina amestec de fructe uscate (optional)
40 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor + 2 linguri lapte
fulgi de migdale