Chec cu pere si branza Roquefort

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec cu pere si branza Roquefort

Incingeti cuptorul la 180° si tapetati o tava de chec cu hartie de aluminiu sau de copt, unsa cu unt pe ambele fete. Curatati perele, taiati-le mai intai in doua, indepartati semintele si partea lemnoasa si apoi taiati-le, din nou, lamele. Zdrobiti branza Roquefort cu o furculita si puneti-o deoparte. Amestecati ouale, faina, zeamilul si drojdia, adaugati uleiul, laptele, sarea si piperul si bateti-le bine (cu mixerul sau in robotul de bucatarie). Incorporati cascavalul ras, lamelele de para si Roquefort-ul, amestecand usor, turnati aluatul in forma tapetata si dati-le 45 de minute la cuptor. Checul se serveste caldut (cu o salata) sau rece.

Ingrediente Chec cu pere si branza Roquefort

Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 pere

150 g Roquefort

100 g cascaval ras.

Pentru aluat: 3 oua mari

170 g faina

50 g zeamil

1 plic drojdie uscata

100 ml lapte

100 ml ulei

sare

piper macinat.

Categorii