Chec cu visine- reteta nr. 600

Reteta culinara Chec cu visine- nr. 600 din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Chec cu visine- reteta nr. 600

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec cu visine- reteta nr. 600

 

O prajitura delicioasa cu compot de fructe, puteti folosi orice fructe usoare sau tocate marunt.

3 oua 100 gr unt 220 gr zahar 130 gr iaurt simplu 240-250 gr faina 1 plic praf de copt 1 lingura cacao 1 lingura de mac compot de cirese esență de portocală esenta de rom

Amestecați untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul timp de 2-3 minute.

Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si amestecam inca 2-3 minute.

Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Se pun 2-3 linguri din compozitie intr-un bol. Adaugati esenta de cacao si rom si amestecati. In restul compozitiei, cea alba, adaugam mac si esenta de portocala.

Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia cu cacao. Adaugam jumatate din compozitie cu mac si apoi punem cirese in compot (fara seminte, bineinteles!) Date prin faina. Se acopera cu restul compozitiei cu mac, iar deasupra mai adauga jumatate de cirese din compot.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana trece testul cu scobitoarea. În aproximativ 50-55 de minute ar trebui să fie gata. Daca doriti puteti presara peste tort zahar pudra. Poftă bună!

Ingrediente Chec cu visine- reteta nr. 600

3 oua

100 gr unt

220 gr zahar

130 gr iaurt simplu

240-250 gr faina

1 plic praf de copt

1 lingura cacao

1 lingura cu mac

visine din compot

esenta de portocala

esenta de rom

Categorii