Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din zmeura, usor, cu o spatula din silicon, dupa care se toarna compozitia in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se presara restul de zmeura pe deasupra checurilor si se introduc tavile la cuptor. Dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut de testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca. Se topeste ciocolata (rupta in bucatele) impreuna cu doua linguri de lapte, se lasa sa se racoreasca, apoi se ung checurile cu ea cu ajutorul unei pensule din silicon.

Ingrediente Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

400 g zmeura

200 g unt moale

200 g zahar

2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)

4 oua

350 g faina

un praf de sare

1 plic de praf de copt (10 g)

12 linguri lapte

100 g ciocolata alba + 2 linguri lapte

Categorii