Chec de carne tocată cu aromă de toamnă

Reteta culinara Chec de carne tocată cu aromă de toamnă din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Chec de carne tocată cu aromă de toamnă

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec de carne tocată cu aromă de toamnă

 

O rețetă interesantă, și versatilă ;) Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! :) Spor și poftă bună!  "Culori de toamnă în bucate."   

Pâine mai veche cca. 300 g, Lapte cca. 200 ml, Ouă 2 bucăți, Dovleac ras cca. 200 g, Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g, Ceapă prăjită cca. 100 g, Usturoi granulat 1 lingură, Parmesan ras cca. 100 g, Sare de mare 1 lingură, Piper proapspăt măcinat 1 linguriță. Pentru topping: Ketchup cca. 100 g, Muștar cca. 50 g, Zahăr brun 1 lingură.

Pâine se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.

Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată,  ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestcă ușor.

Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se îmglobează și omogenizează toate ingredientele.

Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.

Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.

Se unge  checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.

După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!

Ingrediente Chec de carne tocată cu aromă de toamnă

Pâine mai veche cca. 300 g, Lapte cca. 200 ml, Ouă 2 bucăți, Dovleac ras cca. 200 g, Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g, Ceapă prăjită cca. 100 g, Usturoi granulat 1 lingură, Parmesan ras cca. 100 g, Sare de mare 1 lingură, Piper proapspăt măcinat 1 linguriță. Pentru topping: Ketchup cca. 100 g, Muștar cca. 50 g, Zahăr brun 1 lingură.

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni