Chec de ciocolata glazurat

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Mixam ouale intregi cu sarea cu mixerul la treapta mare, pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, adaugand treptat si uleiul mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Adaugam esenta de rom si la final ciocolata topita in lapte. Amestecam usor cu spatula pana se amesteca bine apoi turnam intr-o tava de chec mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 grade timp de aprox 35-40 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt. Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem din tava. Pregatim glazura: frecam bine zaharul cu apa si ungem checul cu aceasta glazura lasand sa curga usor si pe margini. Glazura se intareste destul de repede. Taiem felii si servim.

Ingrediente Chec de ciocolata glazurat

- 2 oua mari

- 100 gr zahar

- 170 gr faina

- 125 ml lapte

- 100 ml ulei

- 1 lingurita praf de copt

- un varf de sare

- 100 gr ciocolata 55% cacao

- 2 lingurite esenta de rom

Glazura: 2 linguri zahar pudra

3-4 lingurite apa rece

Categorii