Chec "patru sferturi"
Instructiuni de preparare Chec "patru sferturi"
Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine apoi cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus la sfarsit aluatul va arata asa.
Acest aluat il impartim in 2 parti egale una o lasam asa iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.
Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.
Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesupt(sper ca ati inteles.Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.
Ingrediente Chec "patru sferturi"
4 oua(200 g)
200 g unt
200 g zahar
200 g fainaesenta de vanilie(optional)
un praf de sare
2 g de cacao