Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă - Cum se prepara Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă Preîncălzește cuptorul

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

 

Andra Mihail ne împărtășește o rețetă delicioasă de chec cu dovleac. Este un desert foarte gustos, cu textură umedă, culoare frumoasă și gust minunat. Pentru acest Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: unt, ouă, zahăr, dovleac, făină, lapte și fulgi de ciocolată.  

Ingrediente Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă 150 g unt moale 250 g zahăr 2 ouă ~250 g dovleac copt 300 g făină 100 ml lapte 1 praf de copt esență de vanilie 100 g fulgi de ciocolată zahăr pudră un praf de sare

Cum se prepara Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

Preîncălzește cuptorul la 170 grade C și tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt.

Curăță și taie fâșii dovleacul, apoi pune-l la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru o oră, la 160 grade C. Pasează-l apoi până obții un piure fin.

Într-un bol, pune untul moale, un praf de sare și zahărul și mixează până devine pufos. Adaugă și încorporează 2 ouă, esența de vanilie. Adaugă și piureul de dovleac și mixează. Amestecă făina cu praful de copt și incorporeaz-o. În cazul în care compoziția iese prea vârtoasă, poți adăuga puțin lapte. Adaugă și fulgii de ciocolată și amestecă ușor cu o spatulă pentru a se distribui uniform în compoziție. 

Toarnă aluatul în tavă pregătită.

Coace prăjitura timp de o oră sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

După coacere, lasă checul cu dovleac să se răcească în tavă pentru aproximativ 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar de bucătărie pentru a se răci complet.

Pudrează-l cu zahăr și servește alături de un ceai bun.

Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.

 

 

Ingrediente Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

Ingrediente Chec pufos cu dovleac copt - Desert aromat de toamnă

150 g unt moale

250 g zahăr

2 ouă

~250 g dovleac copt

300 g făină

100 ml lapte

1 praf de copt

esență de vanilie

100 g fulgi de ciocolată

zahăr pudră

un praf de sare

Categorii