Chec sarat cu dovlecei
Reteta culinara Chec sarat cu dovlecei din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Chec sarat cu dovlecei
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chec sarat cu dovlecei
Serviti-l cu o salata verde si aveti o mancare completa ! https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/chec-sarat-cu-dovlecei.html
1 dovlecel mare -500 gr 75 gr de bacon 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 oua 3 linguri de branza de vaci batuta 60 gr de branza St-Paulin sau casaval ras 3 linguri seminte (un amestec floarea soarelui, lin, susan) cimbru uscat sare, piperSpalati su curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja caci bio).
Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline cu baconul afumat taiat bucatele.
Adaugati dovlecelul taiat si reveniti impreuna 8-10 minute pana cand apa se evapora.
Ajsezonati si lasati sa se raceasca.
Bateti ouale intregi, adaugati branza de vaci , semintele si branza rasa.
Puneti dovleceii si amestecati. Varsati intr-o tava unsa de chec si gatiti la bain-maeie in cuptorul in incalzit la 180°C timp de 1 ora.
Verificati coacerea cu lama unui cutit.
Taiati-l cand este bine racit.
Ingrediente Chec sarat cu dovlecei
1 dovlecel mare -500 gr
75 gr de bacon
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 catel de usturoi
3 oua
3 linguri de branza de vaci batuta
60 gr de branza St-Paulin sau casaval ras
3 linguri seminte (un amestec floarea soarelui, lin, susan)
cimbru uscat
sare, piper