Chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

Reteta culinara Chec sarat cu feta, dovlecel si morcov din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

 

Iata o reteta simpla si delicioasa. Puteti pune telemea sarata daca aveti. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-sarat-cu-feta-dovlecel-si-morcov.html

 

INGREDIENTE
3 dovlecei bio 1 morcov 3 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri de smantana 100 g de branza feta 3 linguri de cascaval ras sare, piper ierburi aromate de Provence paprika afumata 3 linguri ulei

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul .

Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata.

Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio.

Taiati-le demi rondele fine.

Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si usturoiul.

Puneti sare, piper si ierburi aromate.

Amestecati si sotati timp de 8 minute. Opriti focul.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron bateti ouale intregi cu smantana. Puneti feta maruntita si piper (branza este deja sarata).

Adaugati legumele sotate si amestecati. Varsati intr-o tava de chec unsa.

Puneti cascaval ras deasupra si dati la cuptor timp de 45 minute. Verificati!

Cand este bine colorat scoateti-l din cuptor.

L-am scos din forma cald.

L-am servit imediat cu o salata de castravete si ridichi.

Rece a 2a zi era la fel de bun .

Ingrediente Chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

3 dovlecei bio

1 morcov

3 oua

1 ceapa

1 catel de usturoi

2 linguri de smantana

100 g de branza feta

3 linguri de cascaval ras

sare, piper

ierburi aromate de Provence

paprika afumata

3 linguri ulei

Categorii