Cheescake cu jeleu de kiwi

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheescake cu jeleu de kiwi

Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica arderea crustei. Intindem usor cu mana toata compozitia pe suprafata tavii si o bagam la frigider. Pentru crema de branza: Crema de branza, mascarponele, zaharul le mixam usor pana formam o pasta, adaugam pe rand ouale, apoi restul ingredientelor: frisca lichida, faina, coaja rasa de lamaie, mai mixam pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam bucatile de kiwi si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule. Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia rezultata. Dam tava la cuptor pentru cca. 40-50 minute. Cand este gata stingem aragazul si lasam tava in cuptor pana de raceste complet, pentru a nu scade brusc (eu am lasa-o pana a doua zi fara sa umblu la ea) . Pentru jeleul de kiwi: Intr-un ibric am pus sucul, apa, zaharul, esenta de vanilie si plicul de agar agar, cand a dat in clocot am pus cele 4 kiwi date prin blender, le-am mai lasat pe foc 5 minute, apoi am stins focul. Dupa ce s-a racorit putin am turnat peste cheescake, iar cand jeleul s-a racit complet, l-am bagat la frigider pentru 3-4 ore pana cand jeleul s-a inchegat. Pofta buna! Daca folositi gelatina, o dizolvati conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnati in compozitie cand este calduta; In loc de frisca lichida puteti pune 2-3 linguri de smantana;

Ingrediente Cheescake cu jeleu de kiwi

Crusta de biscuiti:

300g biscuiti petit beure

150g unt

1 lingura de dulceata( de care aveti sau 1 lingura de zahar)

Crema de branza:

300g crema de branza Philadelphia

250g mascarpone

100g zahar pudra

3 oua mari

4 linguri de faina

100ml frisca lichida

coaja rasa de la o lamaie

2 kiwi taiate bucati

Pentru Jeleu:

4 kiwi

100ml suc exotic sau de portocala

100ml apa

50g zahar

esenta de vanilie

2g de agar agar sau un plic de gelatina

Categorii