Cheesecake cu afine si mure

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am inaltat un pic marginile. Am dat la frigider si m-am apucat de pregatit crema. Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale le-am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.Am scos de la frigider forma cu aluat si am turnat peste el crema fina. Am copt la foc mediu cam 40 min. Cand a inceput sa se umfle un pic, am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca putin. Fructele le-am strecurat putin de zeama si le-am presarat apoi peste tarta. Ciocolata topita cu smantana lichida, am turnat-o peste fructe, iar zeama lasata de la fructe am turnat-o peste tarta. Am obtinut astfel o combinatie frumoasa de culori.

Ingrediente Cheesecake cu afine si mure

400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)

2 lg zahar brut

o canita fructe de goji

un pachet unt nesarat (200gr)

800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)

200 gr smantana grasa

1 ciocolata alba topita (aprox.100 gr)

2 oua

6 linguri zahar

seminte vanilie

500 gr mure si afine

pt glazura

1 ciocolata alba combinata cu neagra

1 cutiuta smantana lichida

Categorii