⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

⁠Tiramisu cu fistic - Reteta unui desert celebru in varianta reinterpretata - Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru.

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

 

Descoperă secretul unui desert clasic italian reinventat într-o variantă delicioasă și rafinată! Tiramisu cu fistic este o combinație irezistibilă între gustul bogat al cremei de mascarpone și aroma subtilă a fisticului, toate aromate cu un amestec de lapte și espresso. Această rețetă simplă și plină de savoare este perfectă pentru a impresiona la orice ocazie specială sau pentru a răsfăța simțurile într-o zi obișnuită. Urmează pașii rețetei și bucură-te de un desert cu aer italian! Pentru acest ⁠Tiramisu cu fistic - Reteta unui desert celebru in varianta reinterpretata ai nevoie de: cremă de fistic, brânză mascarpone, cafea, ouă, lapte, pișcoturi și zahăr.

Ingrediente ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată: Cremă de fistic (100 g) Brânză mascarpone (500 g) Zahăr pudră (3-4 linguri) 4 ouă Un praf de sare un pachet pișcoturi 50 ml lapte 200 ml espresso 50 gr fistic mărunțit

Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:

 

 

Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și amestecați bine. Separați ouăle și mixați gălbenușurile cu zahăr pudră până își dublează volumul și devin deschise la culoare. Adăugați gălbenușurile în brânza mascarpone și mixati până la omogenizare.

Încorporați crema de fistic și omogenizați. Bateți albușurile cu un praf de sare până se formează vârfuri moi. Adăugați-le în compoziție și amestecați ușor pentru a păstra aerul. Încălziți laptele și adăugați-l peste espresso-ul, apoi amestecați. Înmuiați rapid pișcoturile în amestecul de lapte și espresso și aranjați-le într-un singur strat într-o tavă de servire. Adăugați un strat generos de cremă de mascarpone și fistic peste pișcoturi. Repetați straturile până când terminați ingredientele, asigurându-vă că ultimul strat este de cremă.

Presărați fistic mărunțit deasupra și refrigerati pentru cel puțin 4 ore sau până când Tiramisu este bine răcit și se întărește. Serviți și bucurați-vă de acest deliciul cu gust fin, tiramisu cu fistic!

Încearcă și varianta de Tiramisu cu căpșuni, delicios și răcoritor sau Tiramisu cu zmeură și șampanie, un desert festiv perfect pentru când ai musafiri. 

Dacă dorești, poți prepara Tiramisu, rețeta clasică, foarte aromat și bun.

Poftă bună!

 

Ingrediente ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

Ingrediente ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:

Cremă de fistic (100 g)

Brânză mascarpone (500 g)

Zahăr pudră (3-4 linguri)

4 ouă

Un praf de sare

un pachet pișcoturi

50 ml lapte

200 ml espresso

50 gr fistic mărunțit

Categorii