Cheesecake cu ananas

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu ananas

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat uniform. Se mixeaza frisca pana se intareste, se adauga smantana si jumatate din fructele de ananas scurse de suc. Se hidrateaza gelatina cu 150 ml compot de ananas si se topeste la bain marie, apoi se adauga in fir subtire in frisca. Se pregateste maginea prajiturii fixand niste fasii din plastic, infipte in blatul de biscuiti la 1 cm distanta de marginea formei, apoi spatiul creat se umplu cu fructe de ananas din compot, bine scurse de sirop, se toarna amestecul de frisca si cu grija tragem fasiile de plastic, lasand frisca sa intrepatrunda intre fructele maruntite. Se da la rece 2 ore. Se caramelizeaza zaharul, se adauga miezul maruntit, se trage de pe foc si se adauga si ouale batute, amestecand continuu pana devine un amestec omogen cu care decoram imediat prajitura. O mai lasam la rece 15 minute si apoi o putem savura feliata. Pofta buna!

Ingrediente Cheesecake cu ananas

(pentru forma cu diametrul de 22 cm)

blat

200 g biscuiti

150 g unt moale

200 g miez de nuca prajit si maruntit

umplutura

200 ml frisca lichida

3 linguri smantana grasa

fructe maruntite din compot de anana

un plic de geletina(10 g)

decor

o cescuta de zahar

150 g miez de nuca prajit si maruntit

2 oua

fructe de ananas maruntite

pentru margine

Categorii