Cheesecake cu dovleac si mascarpone

Reteta culinara Cheesecake cu dovleac si mascarpone din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Cheesecake cu dovleac si mascarpone
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cheesecake cu dovleac si mascarpone
Vă invit să încercați un cheesecake delicios și foarte ușor de preparat.
-pentru blat: 250g biscuiți cu scorțișoară 50 g miez nucă prăjită și măcinată 150 g unt topit și răcit -pentru umplutură: 250 g crema de branzamascarpone 450g pulpă dovleac copt 80g zahăr pudră cu aromă de vanilie 4 ouă 60 g amidon 1 linguriță scorțișoară pudră esență de portocaleDovleacul se taie felii și se coace la 200 grade C pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit se curăță de coajă și se scurge de zeamă. Cu ajutorul unui blender se pasează pulpa de dovleac pana obtineti un piure fin.
Se pregătește blatul pentru cheesecake: într-un blender se pun biscuiții și se pornește blenderul pentru câteva secunde până se obține o compoziție nisipoasă. La fel se procedează și cu nucile. Se adaugă untul topit și se amestecă până când se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de copt, și se presează cu un pahar compoziția, astfel încât să obțineți un blat compact. Într-un bol încăpător se pune crema de brânză și zahărul și se mixează. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare, apoi se adaugă piureul de dovleac, amidonul, scorțișoara și esența de portocală și se amestecă din nou. Se toarnă compoziția peste blatul din tavă. Se dă cheesecake-ul la cuptorul încins la 170 de grade C pentru 60-70 de minute, până când se rumenește frumos și va fi ferm. Se lasă să se răcească complet, pentru minim 2-3 ore înainte de a-l tăia. Se decorează după imaginație.Ingrediente Cheesecake cu dovleac si mascarpone
250g biscuiți cu scorțișoară
50 g miez nucă prăjită și măcinată
150 g unt topit și răcit
-pentru umplutură:
250 g crema de branzamascarpone
450g pulpă dovleac copt
80g zahăr pudră cu aromă de vanilie
4 ouă
60 g amidon
1 linguriță scorțișoară pudră
esență de portocale