Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat - Cum se prepara acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

 

Vă invit să încercați un cheesecake delicios și foarte ușor de preparat. Pentru acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biscuiti, nuca, unt, branza mascarpone, dovleac, zahar, oua, amidon, scortisoara.

Ingrediente Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat pentru blat: 250g biscuiți cu scorțișoară 50 g miez nucă prăjită și măcinată 150 g unt topit și răcit pentru umplutură: 250 g crema de branza mascarpone 450g pulpă dovleac copt 80g zahăr pudră cu aromă de vanilie 4 ouă 60 g amidon 1 linguriță scorțișoară pudră esență de portocale

Cum se prepara acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

Dovleacul se taie felii și se coace la 200 grade C, pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se scurge de zeamă. Cu ajutorul unui blender, se pasează pulpa de dovleac pana obtineti un piure fin.

Se pregătește blatul pentru cheesecake: într-un blender se pun biscuiții și se pornește blenderul pentru câteva secunde până se obține o compoziție nisipoasă. La fel se procedează și cu nucile. Se adaugă untul topit și se amestecă până când se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de copt și se presează cu un pahar compoziția, astfel încât să obțineți un blat compact. Într-un bol încăpător se pune crema de brânză și zahărul și se mixează. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare, apoi se adaugă piureul de dovleac, amidonul,  scorțișoara și esența de portocală și se amestecă din nou.

Se toarnă compoziția peste blatul din tavă.

Se dă cheesecake-ul la cuptorul încins la 170 de grade C, pentru 60-70 de minute, până când se rumenește frumos și va fi ferm. Se lasă să se răcească complet, pentru minim 2-3 ore înainte de a-l tăia.

Se decorează după imaginație.

Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.

Ingrediente Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

Ingrediente Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

pentru blat:

250g biscuiți cu scorțișoară

50 g miez nucă prăjită și măcinată

150 g unt topit și răcit

pentru umplutură:

250 g crema de branza mascarpone

450g pulpă dovleac copt

80g zahăr pudră cu aromă de vanilie

4 ouă

60 g amidon

1 linguriță scorțișoară pudră

esență de portocale

Categorii