Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor

Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor - Cum se prepara Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un dese
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor
Astazi va aduc o reteta delicioasa si racoritoare de cheesecake cu lamaie, perfecta pentru iubitorii de deserturi fine si aromate. Pentru acest Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor, ai nevoie de ingredientele urmatoare: biscuiti, unt, zahar, crema de branza, lamaie, smantana, oua, migdale.
Ingrediente Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor: Pentru crusta: 200 g biscuiti digestivi 80 g unt topit 1 lingura zahar Pentru crema de branza: 600 g crema de branza (de tip Philadelphia, la temperatura camerei) 150 g zahar 3 oua 150 ml smantana pentru frisca (30-35% grasime) 1 lingurita esenta de vanilie sucul de la 1 lamaie In plus: 150 gr migdale taiateCum se prepara Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor:
Preincalzeste cuptorul la 150°C. Pune un vas cu apa in cuptor.
Marunteste biscuitii intr-un robot pana obtii un pesmet fin.
Amesteca biscuitii cu untul topit si zaharul pana obtii o compozitie uniforma.
Tapeteaza o tava cu fund detasabil (diametru de 24 cm) cu hartie de copt, apoi preseaza amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul tavii. Pune tava la frigider.
Intr-un bol mare, mixeaza crema de branza cu zaharul pana devine cremoasa si omogena.
Adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Toarna smantana pentru frisca, vanilia, sucul de lamaie si mixeaza pana cand obtii o crema fina.
Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti si niveleaza usor suprafata. Presara migdale tocate.
Coace cheesecake-ul la 150°C timp de 50-60 de minute, pana cand marginile sunt inchegate, dar centrul este inca usor tremurator.
Opreste cuptorul, lasa usa intredeschisa si lasa cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor timp de 1 ora, pentru a evita craparea suprafetei.
Dupa ce cheesecake-ul s-a racit complet la temperatura camerei, pune-l la frigider pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte) inainte de a-l servi.
Pudreaza-l cu zahar si serveste-l cu sos de fructe de padure. Este o combinatie delicioasa.
Incercati si reteta de Cheesecake cu dulceata de morcovi sau Cheesecake cu cirese, la rece, un desert delicios si racoritor.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Cheesecake cu fructe de padure, foarte savuros si usor de facut. Pofta buna!
Ingrediente Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor
Ingrediente Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor:
Pentru crusta:
200 g biscuiti digestivi
80 g unt topit
1 lingura zahar
Pentru crema de branza:
600 g crema de branza (de tip Philadelphia, la temperatura camerei)
150 g zahar
3 oua
150 ml smantana pentru frisca (30-35% grasime)
1 lingurita esenta de vanilie
sucul de la 1 lamaie
In plus:
150 gr migdale taiate