Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri. Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora. Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa, cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de ananas si se lasa de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider. Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert,amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura. Pofta buna!!!

Ingrediente Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

300 g biscuiti fragezi

1 pachet de unt sau margarina

200 de miez de nuca prajit si maruntit

piureul de ananas:

un compot mic ananas (580 ml)

100 ml frisca lichida

1 plic de gelatina (10 g)

umplutura de tapioca:

o cescuta de perle de tapioca

250 ml lapte

100 ml frisca lichida

3 linguri de dulceata de coacaze

jeleul:

2 plicuri tort jelle

un pahar de apa

3-4 linguri de dulceata de coacaze

Categorii