Cheesecake cu ricotta si caise la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Reteta culinara din categoria Multicooking. Specific Romania. Cum sa faci Cheesecake cu ricotta si caise la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cheesecake cu ricotta si caise la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cheesecake cu ricotta si caise, este un desert fin, elegant si foarte usor de pregatit cu ajutorul unui Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Combinatia dintre crema de branza si fructele usor acrisoare este tot ce poate fi mai bun pentru a realiza un desert deosebit de vara. Am gasit zilele trecute caise coapte si foarte gustoase. Ce-i drept am avut caise luate din supermarket, din import, caci ale noastre nu s-au copt inca. Zilele trecute in Bucuresti au fost temperaturi ridicate, peste 30 grade. Asta nu m-a impiedicat sa le fac alor mei un cheesecake copt. Am folosit Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, care mi-a fost un adevarat prieten. In primul rand pentru faptul ca nu am incalzit casa. In al doilea rand pentru ca a copt atat de repede desertul incat nu am avut timp sa termin mai mult de doua capitole din cartea pe care o citesc acum. Imi place sa experimentez si sa le pregatesc alor mei retete noi. Reteta aceasta nu este noua pentru ei. Noutatea consta doar in faptul ca nu este gatita in mod clasic, in cuptor. As spune ca a iesit la fel de bine ca si vara trecuta, cand l-am facut prima oara. Iar ai mei l-au savurat pana la ultima picatura. si pentru ca lor le-a placut m-am gandit sa inscriu aceasta reteta in campania organizata de Bucataras.ro – “Deserturi rapide pentru copii la Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune” Un cheesecake cu ricotta si caise poate fi vedeta meselor de pranz in familie, dar cred ca si musafirii vor fi la fel de incantati de gustul si prezentarea acestuia. Cheesecake-ul este unul din deserturile preferate de mine si fiul meu. De cele mai multe ori am pregatit fara coacere. Mai ales vara, cand nu vreau sa dau drumul cuptorului. Cu ajutorul Multicookerului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune nu voi mai avea astfel de motive. Cheesecake-ul copt este mai delicat si mai fin. Textura cremei este senzationala. Ca sa iasa foarte bine trebuie sa aveti grija sa folositi branza la temperatura camerei. Ouale trebuie mixate foarte bine, astfel incat sa nu lase posibilitatea formarii unor bule de aer. Se foloseste mereu o forma cu pereti detasabili si se coace in baie de aburi. Fix acest lucru il face si aparatul nostru, asa cum veti vedea in explicatii. Diferenta intre coacerea clasica in cuptor si coacerea intr-un multicooker consta atat in timpul de coacere (mai mic in cazul de fata) si in faptul ca imediat cand se termina procesul de coacere in cuptor pastram forma si o lasam sa se raceasca acolo, cu usa intredeschisa, pe cand in Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune putem scoate imediat forma si o lasam sa raceasca la temperatura camerei. Il putem raci apoi in frigider sau putem sa il taiem dupa ce s-a racit complet.
Ingrediente Cheesecake cu ricotta si caise la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
(Tava cu diametrul de 18-20 cm)
750 g branza ricotta
60 g smantana – 24%grasime
1 ou foarte mic + 2 galbenusuri de la oua mici
1 varf cutit sare
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilinat
1/2 lingurita pasta de vanilie / extract de vanilie / esenta de vanilie
60 g faina
30 g amidon
8 caise mici coapte
2 linguri faina pentru tapetare
2 linguri gem caise