Cheesecake cu rom si cafea

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu rom si cafea

Blat - Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit; - Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm); - Se coace simplu 10 minute; Cheesecake - Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează; - Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză; - Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine; - Apoi adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet; - Coaceți cheesecakeul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii; - Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura; Ganache de ciocolată - Topiți ciocolata pe baie de aburi; - Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează; - Trebuie să capete o textură fină și lucioasă; - Decorați cheesecakeul răcit;

Ingrediente Cheesecake cu rom si cafea

Blat

- 150 g biscuiți digestivi

- 50 g unt

- 1 lingură zahăr pudră

Cheesecake

- 250 g cremă de brânză

- 150 g smântână lichidă

- 3 linguri zahăr pudră

- 100 ml rom

- 70 ml cafea preparată

- 1 lingură cacao pudră

- 2 ouă

- 3-4 linguri făină

- 1 linguriță ne

Ganache de ciocolată

- 100 g ciocolată 55% cacao

- 50 ml smântâna lichidă

Categorii