Cheesecake cu smochine

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu smochine

Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos. Se rastoarna intr-o forma de tort, se preseaza bine toata suprafata, astfel formandu-se blatul, apoi se lasa deoparte. Smochinele spalate, taiate cubulete mai mari se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar si zeama de lamaie, apoi se amesteca usor pana se topeste zaharul dupa care se lasa deoparte Branza se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, esenta de migdale, smochinele, iar la final se incorporeaza frisca batuta tare amestecand usor cu o spatula. Se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi. Se scoate inelul de la forma, se pune pe un platou, se orneaza deasupra cu ciocolata topita si smochine, apoi se taie si se serveste. Pofta buna!

Ingrediente Cheesecake cu smochine

BLAT:

250 g biscuiti digestivi

60 g unt topit

CREMA:

250 g mascarpone

200 ml frisca lichida dulce

5-6 smochine proaspete

1 lingura zahar

zeama de la 1/2 lamaie

esenta de migdale

Categorii