Chicons gratines (Andive la cuptor)

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chicons gratines (Andive la cuptor)

Intr-o tigaie se rumenesc la foc foarte mic andivele in 25 gr unt. Se scot pe o farfurie si se invelesc andivele in feliile de cascaval, apoi in cele de sunca (intre cascaval si sunca eu pune putin piper macinat, pentru gust). Se aseaza intr-o tava mai inalta, una lânga alta. Se prepara separat sosul alb din lapte, unt si faina. Se amesteca smantana cu cascavalul ras si sosul alb, putina sare si piper si se toarna peste andive. Se presara din abundenta cu cascaval ras si patrunjel. Se da la cuptor cam 35min, pâna se rumeneste.

Ingrediente Chicons gratines (Andive la cuptor)

6 andive

6 felii de sunca de Praga

6 felii de casacaval

1 cana de smântâna groasa

2 linguri de faina ptr sos alb

10 gr unt ptr sos alb

250 ml lapte ptr sos alb

150 gr casacaval ra

putin patrunjel verde tocat

25 gr unt

sare

piper

Categorii