Chifle cu surprize

Reteta culinara Chifle cu surprize din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Chifle cu surprize

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifle cu surprize

 

Pentru niște musafiri mici și alintați, am pregătit câteva surprize care să-i facă și pofticioși, printre care și aceasta: chifle cu surprize. Au găsit înăuntrul chiflelor, ceea ce de obicei refuză, dar acum au mâncat cu poftă, pentru că lor le plac surprizele... Evident, ”surprizele” pot fi modificate, sau multiplicate, în funcție de gustul fiecăruia și de ingredientele avute la îndemână.  

 

INGREDIENTE
2 chifle cremă de brânză 6 bucăți mozzarella mini 4 măsline 6 roșii cherry 2 gălbenușuri Pentru decor: frunze proaspete de busuioc

Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul.

Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se pregătesc măslinele.

Chiflele se taie la orizontală în două bucăți. Se scobește interiorul jumătății de chiflă care va sta la bază (ca să încapă ”surprizele”) și se unge cu cremă de brânză.

Se unge cu cremă de brânză și ”capacul” (jumătatea superioară de chiflă) care va ascunde surprizele.

Se pun ”surprizele” (câte 3 mini mozzarella, un gălbenuș, două măsline și o roșioară cherry) în scobitura unsă cu crema de brânză. Se decorează cu frunze proaspete de busuioc.

Se acoperă pe jumătate ”surprizele” cu jumătatea superioară de chiflă și se mai pun câte două-trei roșioare cherry pe farfurie.

Ingrediente Chifle cu surprize

2 chifle

cremă de brânză

6 bucăți mozzarella mini

4 măsline

6 roșii cherry

2 gălbenușuri

Pentru decor:

frunze proaspete de busuioc

Categorii