Chifle pufoase
Reteta culinara Chifle pufoase din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Chifle pufoase
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chifle pufoase
Chifle pufoase și gustoase
Pentru pep 20 gr faina alba de grau 60 gr lapte 30 gr apa Pentru crusta 120 ml lapte 10 gr drojdie uscata 320 gr faina alba de grau 35 gr zahar alb 40 gr unt 2 buc Oua de pui 1 lingurita sare Pentru glazura 1 buc ou 1 lingura lapte gr susan albPentru ardei se amesteca toate ingredientele si se fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa si apoi se lasa la racit. Cantitățile se cântăresc în grame.
Pentru crusta se amesteca laptele cald cu drojdia uscata si se lasa putin la crescut, se amesteca cu faina, zaharul, sarea, un ou intreg si un galbenus.
Frământați toată compoziția de mai sus adăugând ardeiul răcit și untul la temperatura camerei aproximativ 10 minute și lăsați la dospit 30 de minute, dacă aveți mașină de pâine vă ușurează munca și reduce timpul de gătire.
După ce aluatul a crescut, îl cântărim și îl împărțim în 6 bucăți, care se modelează în chifle. Se bate un ou cu putin lapte si se ung chiflele cu o pensula si se presara deasupra putin susan.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt, puneți chiflele și coaceți la 190 de grade aproximativ 20 de minute până devin aurii.
Ingrediente Chifle pufoase
Pentru pep 20 gr Faina alba de grau 60 gr lapte 30 gr apa Pentru coca 120 ml lapte 10 gr drojdie uscata 320 gr Faina alba de grau 35 gr zahar alb 40 gr unt 2 buc Oua de gaina 1 lingurita sare Pentru glazura 1 buc ou 1 lingura lapte 10 gr susan alb