Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Nu reusiti sa faceti copiii sa manance legume? Introduceti-le intr-un alt mod: de exemplu, chiftele! Usor si rapid de facut, le puteti servi aceste mici chifetele pufoase alaturi de carne sau peste. Facute cu dovlecei, morcovi si cartofi, se pot servi si ca anteu.
Instructiuni de preparare Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Curatati cartofii si taiatii in cubulete. Fierbeti-i aproximativ 15 minute in apa clocotita, scurgeti-i si zdrobiti-i.
Puneti sare, piper, adaugati nucsoara si oul si amestecati bine.
Razuiti dovleceii necuratati si morcovi decojiti si caliti-i in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
Adaugati legumele calite peste cartofi si amestecati bine. Adaugati faina si incorporati-o bine.
Faceti chiftelute folosindu-va de un inel si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coaceti 20 min la 220°C.
Gata!
Ingrediente Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
150 gr de cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
1 ou
2 linguri faina
ulei de masline
sare
piper
nucsoara